Siirry pääsisältöön

Tapaamiset jatkuvat!

Helsingin ja Tampereen Järkipiirit jatkavat tapaamisiaan joulutauon jälkeen. Tapaamiset tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 18-20.

Helsingissä vuoden ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 16.1. Kokoonnumme kantakaupungin kirjastoissa, ja koska paikka vaihtelee, niin pyydämme uusi osallistujia ilmoittautumaan mukaan sähköpostitse osoitteeseen jarkipiiri@gmail.com. Saat paluuviestissä tapaamispaikan.

Tampereella kokoonnutaan Mahdollisuuksien Tilalla 23.1. alkaen. Osoite on Selininkatu 5 (Tahmela/Pispala). Oviraha 3€, jonka voi maksaa käteisellä tai mobilepaylla. Tarjolla teetä keskustelujen lomassa!

Tervetuloa vanhoille ja uusille mukaan!


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hieman Järkipiirin fokuksista

Mistä Järkipiirissä on kyse ja kuinka se eroaa mistä tahansa muusta yhteiskunnallisesta keskusteluryhmästä?   Ensinnäkin Järkipiiri ei ole sitoutunut aatteellisesti tai poliittisesti mihinkään tiettyyn linjaan tai puolueeseen. Järkipiirin perusideana on luoda keskustelualustaa, joka pyrkii tietoisesti välttämään kuplautumista ja jossa pyrimme yksinkertaisesti selvittämään, mistä ajankohtaisissa ilmiöissä on todella kyse sen tiedon pohjalta, jota meillä on käytettävissämme. Pyrimme ennakkoluulottomuuteen ja erilaisten näkemysten punnintaan. Olemme tietoisia siitä, että tässä ajassa tapahtuu valtavasti mielipidevaikuttamista ja että tämä pitää tiedostaa, kun tutkimme asioita ja seuraamme erilaisia mediakanavia. Uskomme terveen järjen ja yhteisen keskustelun kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia ja analyyseja.   Toiseksi Järkipiiri pyrkii olemaan terveen kriittinen. Kävijöitämme yhdistää erityisesti tietynlainen mediakriittisyys, joka ei ole ideologista, vaan käytännön kokemukseen perustu

Tervetuloa Järkipiirin blogin pariin!

    Vuoden 2021 joulukuussa, kun kokoontumisrajoituksia taas tiukennettiin pandemiatilanteen takia ja poikkeustilanne oli jatkunut jo liki kaksi vuotta, aloitimme Tampereen Mahdollisuuksien Tilalla Järkipiirin tapaamiset. Laitoimme avoimen kutsun liikkeelle tapaamisiin, joissa pystyttäisiin keskustelemaan ja tutkimaan avoimesti sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja käymään kriittistä mutta järkevää keskustelua. Monet vallitsevat keinot pandemian hoitoon eivät vaikuttaneet järkeviltä, toimivilta tai edes tieteellisesti oikeutetuilta, vaikka näin yleisesti väitettiin. Keskustelu aiheesta oli hyvin rajusti sensuroitua julkisuudessa, ja moni koki myös lähipiirissään tulevansa tuomituksi, jos epäili valittujen toimien oikeutusta. Paitsi pandemiatilanne itsessään, myös keskustelukulttuurin tulehtuneisuus ja mustavalkoisuus herätti monissa huolta. Ryhmä vaikutti tarpeelliselta jo senkin perusteella, miten runsaasti tilaisuus keräsi huomiota, ja miten paljon ihmisiä tapaamiseen tu